×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Mary moet reis Senegal afzeggen

  Kroonprinses Mary moet reis Senegal afzeggen

  Kroonprinses Mary van Denemarken moet om veiligheidsredenen een reis naar Senegal annuleren. Dit meldt het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken.


  De Deense kroonprinses zou maandag met minister Ulla Tørnæs van Ontwikkelingssamenwerking afreizen naar Senegal om te strijden tegen kindhuwelijken en ongewenste zwangerschappen. Het veiligheidsrisico is echter te groot, staat in een persverklaring van het ministerie.

  Kroonprinses Mary maakte eerder reizen naar Senegal; in november 2015 was ze er nog. Komende week zou Mary in het West-Afrikaanse land een internationale bijeenkomst over kindhuwelijken bijwonen. Dat vindt Mary hoognodig, want elke 7 seconden trouwt een meisje jonger dan vijftien jaar. In Senegal is 32 procent van alle meisjes getrouwd voordat ze achttien zijn.

  Minister Tørnæs noemt het zeer vervelend dat zij en Mary de conferentie niet bij kunnen wonen. ''Meisjes en vrouwen overal in de wereld hebben het recht om te beslissen over hun eigen leven en hun eigen lichaam. Dat is voor mij de belangrijkste reden om de kindhuwelijken af te schaffen'', reageert de minister van Ontwikkelingssamenwerking.

  Door kindhuwelijken een halt toe te roepen krijgen meiden betere kansen hun opleiding te voltooien en te werken. Ook vermindert dit kraamsterfte. ''De inspanning voor meisjesrechten begint of eindigt natuurlijk niet met een enkele vergadering. Daarom zal Denemarken de komende jaren de strijd tegen kindhuwelijken de komende jaren blijven voortzetten, totdat concrete resultaten tot in het laatste dorp zijn geboekt."

  22 oktober 2017 - 14:24