Kroonprinses Mary deelt privéfoto’s na Faeröer-reis

De reis naar de Faeröer zit erop voor het Deense kroonprinselijk gezin. Na vier dagen op de autonome eilandengroep in de Atlantische Oceaan zijn kroonprins Frederik, zijn echtgenote Mary en hun vier kinderen weer huiswaarts gekeerd.

Op de Facebookpagina van het Deense hof is een serie foto's van de reis gezet. De beelden, waaronder een foto van Frederik bij de hoogste waterval van de Faeröer en eentje van de prinsessen Isabella en Josephine op het koningsschip Dannebrog, zijn allemaal gemaakt door kroonprinses Mary.

Frederik liet zondag aan de Deense omroep DR weten dat hij en zijn gezin een "geweldig" bezoek achter de rug hadden. "Het is lang geleden dat we hier voor het laatst zijn geweest", liet hij optekenen. De prins zag een duidelijke en zichtbare verandering ten opzichte van de vorige keer. Zo zag hij veel meer gemotiveerde jonge ondernemers. "Dat was voor mij heel mooi om te zien", aldus Frederik.

Het gezin verbleef tussen de bezoeken aan het vasteland door steeds op het eigen schip. De Dannebrog diende als vervoermiddel, ontvangstruimte en hotel.