×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Haakon viert 100 jaar Nationaal Theater

  Een avond vol grote namen uit de theaterwereld

  Kroonprins Haakon viert 100 jaar Nationaal Theater

  De Noorse kroonprins Haakon woonde dinsdagavond het honderdjarig jubileum van het Nationaal Theater in Oslo bij. Ter gelegenheid van deze mijlpaal had de theatervereniging een avond samengesteld met verschillende grote namen uit de theaterwereld.

  Het programma bestond uit muziek, monologen, theater en komedie. Zo kon Haakon genieten van onder meer een dansact, een illusionist en een fanfare. De Noorse premier Erna Solberg hield een toespraak vanwege het jubileum. Hierin benadrukte ze het belang van binnenlandse samenwerking zo dat Noorwegen een grotere rol kan spelen in theater wereldwijd.

  Het Noorse koningshuis is vaker aanwezig bij jubilea van het Nationaal Theater. Zo was koning Olaf aanwezig bij het 50-jarig jubileum en vierde koning Harald in 1994 dat de vereniging 75 jaar bestond.

  27 maart 2019 - 11:39