Fred (1)

Kroonprins Frederik werkt mee aan bijzondere miniserie

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft meegewerkt aan een miniserie van de publieke omroep DR die eind deze maand te zien is. Daarvoor reisde hij naar de Faeröer om de lokale bevolking van de eilandengroep te ontmoeten. Ook koningin Margrethe is te zien in het programma.

Op 24 mei is de eerste uitzending te zien op de Deense tv. Daarin ontmoet Frederik de bevolking van Faeröer. Hij spreekt met kunstenaars, mensen uit het bedrijfsleven, milieuactivisten en een Michelin-kok over de ontwikkeling die de eilandengroep doormaakt. Te zien is hoe hij plastic opruimt uit de diepe ravijnen van het eiland en de uitgestrekte zeewierbossen bezoekt. Verder ontmoet hij een glaskunstenaar en woont hij een thuisconcert bij van de beroemde zangeres Greta Svabo Bech.

Het tweede deel van de miniserie gaat over Groenland. Dat maakt net als Faeröer ook deel uit van het Deense koninkrijk. Vanwege de coronacrisis zijn er nog geen opnamen gemaakt. Dat gebeurt volgens DR volgend jaar. Het is nog onduidelijk wanneer het tweede deel wordt uitgezonden. Overigens is Margrethe wel van plan om deze zomer naar zowel de Faeröer als Groenland te gaan. Dat liet ze in haar nieuwjaarstoespraak al weten. Haar bezoek aan Groenland zal in het teken staan van het eeuwfeest van het eerste koninklijke bezoek aan dit inmiddels autonome deel van het Deense koninkrijk. “In 2021 is het honderd jaar geleden dat koning Christian X en koningin Alexandrine met hun twee volwassen zonen, mijn vader kroonprins Frederik en prins Knud, naar Nuuk voeren en vervolgens naar Godthåb”, zei de koningin eind december.

LEES OOK:

Kate brengt bijzonder boek uit over coronacrisis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen