×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik neemt taken van Margrethe over

  Zodra koningin het land uit is, is familielid in charge

  Het zomerverblijf van koningin Margrethe in Gråsten Slot zit erop. De Deense vorstin heeft donderdag het land verlaten. Oudste zoon kroonprins Frederik is tot en met 23 augustus regent.


  Dat betekent dat hij, anders dan in bijvoorbeeld Nederland het geval is, in voorkomende gevallen in plaats van zijn moeder wetten en besluiten mag ondertekenen. In Nederland kan alleen de koning dat doen. Bij buitenlands verblijf mag dat ook met een digitale handtekening.

  Koningin Margrethe brengt in elk geval een deel van haar vakantie door in Frankrijk, waar haar eerder dit jaar overleden echtgenoot Henrik een wijngoed had, het Chatêau de Cayx. De daar geproduceerde wijn werd ook bij officiële gelegenheden in Kopenhagen geschonken.

  Staatsbezoek

  De koningin gebruikt haar verblijf in het zuiden van Frankrijk om daar op 16 augustus de Franse media te ontvangen met het oog op het staatsbezoek dat de Franse president Emmanuel Macron eind deze maand brengt aan Denemarken.

  Wanneer zijn moeder terugkomt, gaat Frederik met zijn gezin weer op reis. De bestemming is de Faeröer-eilanden, een autonoom en naar onafhankelijkheid strevend deel van het Deense koninkrijk.

  10 augustus 2018 - 16:48