×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik geopereerd aan hernia

  Operatie goed verlopen, maar agenda voorlopig leeg

  Kroonprins Frederik geopereerd aan hernia

  De Deense kroonprins Frederik is zondag onder het mes geweest vanwege een hernia. De vijftigjarige troonopvolger moet nog herstellen en heeft daarom voor de komende weken zijn agenda leeggemaakt. De operatie is goed verlopen, maakte het Deense hof maandag bekend.


  Frederik, die het Rigshospitalet maandagochtend weer mocht verlaten, moet een aantal weken revalideren. De kroonprins had al langer last van zijn rug, liet hij in mei weten toen zijn vijftigste verjaardag groots werd gevierd met onder meer een hardloopfestijn. "Ik heb de laatste tijd wat rugklachten, waardoor ik niet meer zo vaak kan hardlopen als ik zou willen."

  De Deense kroonprins had maandag nog een aantal afspraken in zijn agenda staan en zou later deze maand naar Finland reizen. Volgens de Deense omroep DR gaat die reis niet door. Wanneer Frederik weer aan de slag kan, is niet bekend.

  Frederik is niet de enige Deense royal die last heeft van zijn rug. Zijn moeder, koningin Margrethe, wordt al langer geplaagd door rugpijn. Bij ontvangsten, zoals vorige week nog voor aanvang van het staatsbanket dat ze de Franse president Emmanuel Macron aanbood, pakt ze daarom vaak een stoel in plaats van lang te blijven staan.

  3 september 2018 - 11:43