×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik gebonden aan nekkraag

  Kroonprins Frederik gebonden aan nekkraag

  De Deense kroonprins Frederik moet de komende weken een nekkraag dragen. De 48-jarige kroonprins heeft een breuk in een van zijn nekwervels. Dat maakte het Deense hof vrijdag bekend.


  Frederik liep de verwondingen op tijdens het trampolinespringen. Dat deed hij donderdagmiddag tijdens een privébezoek aan een sportzaal. De kroonprins moet twaalf weken een nekkraag dragen, artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen.

  Vanwege zijn verwondingen is Frederik vrijdagmiddag niet aanwezig bij de receptie die zijn moeder koningin Margrethe houdt voor de Deense olympiërs en paralympiërs. 'Natuurlijk vind ik het jammer dat ik niet bij de receptie kan zijn', liet Frederik weten. 'Ik keek ernaar uit de historische successen van de Deense sporters in Rio te vieren. Ik wens iedereen een goede dag in Christiansborg.'

  Volgens het Deense hof heeft Frederiks blessure geen gevolgen voor zijn officiële activiteiten. Zijn eerstvolgende openbare verplichting staat gepland op woensdag 26 oktober. Dan wordt Frederik verwacht in Lausanne, waar hij als lid van het Internationaal Olympisch Comité aan vergaderingen over de Olympische Jeugdwinterspelen die in 2020 plaatsvinden in de Zwitserse stad.

  14 oktober 2016 - 13:10