×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koude rijtoer in Zweden

  Koude rijtoer in Zweden

  Koningin Silvia had vrijdagavond haar bontjas aangedaan voor de rijtoer van het Koninklijk Paleis naar het Noords museum in Stockholm. Het was in de Zweedse hoofdstad rond de zes graden en bepaald geen weer voor een ritje in een open koets.


  De koninklijke familie nam in het museum alvast een voorschot op de viering van de zeventigste verjaardag van koning Carl Gustaf zaterdag met een door de Opera en het Concertgebouw georganiseerd concert.

  Onder de genodigden waren vooral vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Zweedse samenleving en bestuurlijke geledingen, van kabinet en parlement tot provincies. Ook prins Albert II van Monaco was van de partij, evenals de kroonprinselijke paren van Servië en Roemenië.

  Levenswerk

  Koning Carl Gustaf hield een welkomsttoespraak en ook kroonprinses Victoria voerde kort het woord. "Voor Zweden – Met de tijd. Dat werd mijn motto toen ik 27 jaar oud was en mijn grootvader opvolgde als koning van Zweden en staatshoofd. Sindsdien heb ik Zweden overal vertegenwoordigd en volgde ik de ontwikkeling van ons land. Het was – en is – mijn levenswerk", zei Carl Gustaf.

  Zijn verjaardag was 'een gelegenheid om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken'. "En bovenal, om te zeggen: Dank je wel!", aldus de koning tegen de volle zaal. Kroonprinses Victoria herinnerde er eveneens aan dat haar vader pas 27 jaar was toen hij koning werd. "Twaalf jaar jonger dan ik nu ben. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe dat moet zijn geweest." Ze prees haar vaders toewijding aan zijn ambt en aan Zweden, en dankte hem voor het grote voorbeeld dat hij haar en haar broer en zus had gegeven.

  29 april 2016 - 23:52