Image 44

Koningin Silvia opent nog een Childhood-huis

De Zweedse koningin Silvia heeft digitaal de opening van het Childhood-huis in Ortenau bijgewoond. Het is het vijfde huis van de World Childhood Foundation in Duitsland. De opvanghuizen zijn bedoeld voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld of andere vormen van mishandeling.

In haar openingstoespraak zij ze dat ze het een eer vond om het huis virtueel te bezoeken en inzicht te krijgen in het werk dat daar gedaan wordt. De koningin, zelf van Duitse afkomst, vond het jammer dat ze niet persoonlijk bij de opening kon zijn. Vanwege de coronamaatregelen was ze via een videoverbinding aanwezig. “Het betekent veel voor mij dat het huis in Ortenau kinderen opvangt die het slachtoffer zijn van geweld en misbruik”, zei Silvia. Ze noemt het werk van de medewerkers van de huizen van Childhood belangrijk. Ze zorgen dat een kind sterker uit de situatie komt dan toen het een plekje kreeg in het opvanghuis.

“Ik ben al zoveel jaren bezig met het bestrijden van mishandeling en seksueel geweld tegen kinderen en toch heb ik het gevoel dat de urgentie niet is afgenomen”, hield Silvia haar gehoor voor. “Tijdens de coronapandemie moeten we waakzamer zijn dan ooit.” In het kader daarvan vertelde Silvia ook nog dat Childhood met de politieacademie in gesprek is om agenten in opleiding te leren om kinderen beter te ondervragen. “We zouden natuurlijk blij zijn als er geen behoefte was aan onze huizen of initiatieven. Maar de recent gepubliceerde cijfers over misdaadstatistieken spreken een andere taal.”

Ruim 22 jaar geleden richtte Silvia de World Childhood Foundation op. Duitsland telt nu vier Childhood-huizen. Naast Ortenau zijn die te vinden in Düsseldorf, Leipzig, Berlijn en Heidelberg, de geboorteplaats van Silvia. De organisatie is actief in Zweden,Brazilië, China, Rusland, Zuid-Afrika, Thailand, Oekraïne en de Verenigde Staten.

LEES OOK:

Prins Harry praat met Ed Sheeran over het vaderschap

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.