Germany Sweden Royalty

Koningin Silvia moet weer in zelfisolatie

De Zweedse koningin zit weer in zelfisolatie. Tot die conclusie komt Svensk Damtidning. Silvia ontbrak woensdag bij een ontmoeting van de koning met enkele ministers. Normaal is ze daar wel bij aanwezig.

Haar man Carl Gustaf was de enige van de koninklijke familie die bij het gesprek was met minister van Binnenlandse Zaken Mikael Damberg en minister van Defensie Peter Hultqvist. Naast de 76-jarige koningin zou prins Carl Philip bij de ontmoeting aanwezig zijn, maar ook hij liet verstek gaan.

De absentie van zowel Silvia als Carl Philip had volgens een vertegenwoordiger van het Zweedse hof te maken met het feit dat het om een fysieke ontmoeting ging. Zweden heeft te maken met een flinke toename van het aantal coronabesmettingen. Dat heeft gezorgd voor een aanscherping van de beperkende maatregelen. Eerder betekende de strengere regels al dat kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hun bezoek aan Örebro van woensdag moesten uitstellen.

Zaterdag werd Silvia voor het laatst in het openbaar gezien. Toen bezocht ze met de koning een herdenkingsbijeenkomst in de stad Uppsala. In de agenda van de vorstin staat voor donderdag een videovergadering gepland met vertegenwoordigers van haar liefdadigheidsinstelling World Childhood Foundation. Die zal ze waarschijnlijk bijwonen vanuit haar werkkamer in Drottningholms Slott.

LEES OOK:

Zo meldt de Japanse keizer de nieuwe kroonprins aan de goden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.