×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia in top 10 ‘Grootste Duitser’

  Koningin Silvia in top 10 ‘Grootste Duitser’

  Het Duitse Forsa-Institut heeft onderzocht welke tien Duitsers door de inwoners van het land als grootste nog levende Duitser worden gezien. De strijd gaat tussen tv-boegbeeld Günther Jauch en voormalig bondspresident Joachim Gauck, maar de meest in het oog springende naam treffen we aan op de tiende plaats: koningin Silvia van Zweden.


  Het klinkt misschien curieus om een Zweedse koningin in de lijst tegen te komen, maar dat is het allerminst. Silvia Renate Sommerlath, zoals de koningin voluit heet, werd 1943 geboren in het Duitse Heidelberg. Ze is de dochter van de Duitse zakenman Walther Sommerlath en de Braziliaanse Alice Soares de Toledo.

  De vrouw van koning Carl Gustaf moet Duitsers als bondskanselier Angela Merkel, voetbaltrainer Joachim Löw en president Frank-Walter Steinmeier voor laten gaan. Oud-bondskanselier Helmut Schmidt werd jarenlang gezien als de grootste nog levende Duitser, maar met zijn overlijden in 2015 is hij weggevallen uit de lijst.

  16 augustus 2017 - 14:57