Placeholder

Koningin Silvia helpt jonge vluchtelingen

De Zweedse koningin Silvia heeft op het Duitse eiland Mainau het startsein gegeven voor een project voor jonge vluchtelingen. Die krijgen een jaar een mentor die ze helpt om in de Duitse samenleving te integreren en hun weg te vinden.

De stichting Mentor International van de Zweedse koningin ondersteunt het project financieel. Vandaar dat Silvia naar Mainau kwam om kennis te maken met de tien vluchtelingen die meedoen aan het project. Het gaat om vluchtelingen tussen de veertien en achttien jaar. Ze komen uit landen als Afghanistan en Syrië.

De jongeren krijgen hulp bij het maken van hun huiswerk en verder helpen de mentoren ze met taallessen. Daarnaast kunnen de jonge vluchtelingen bij hen terecht voor allerlei zaken die integratie makkelijker maakt, zoals hulp bij het vinden van een geschikte sportclub.

In een interview met het Duitse persbureau DPA zei Silvia dat Duitsland op dezelfde manier vluchtelingen laat integreren als in Zweden. Ze vindt het vooral belangrijk dat kinderen die zonder ouders aankomen goed worden opgevangen. “Alleen zo kun je ze een goede toekomst bieden”, zei ze.