×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia bij drugsconferentie VN

  Hulp aan drugsgebruikers staat centraal

  Koningin Silvia bij drugsconferentie VN

  Koningin Silvia van Zweden is donderdag welkom geheten bij een vergadering van de Verenigde Naties over wereldwijde drugsproblematiek. De tweedaagse conferentie van de VN-organisatie tegen drugs en misdaad (UNODC) in Oostenrijk sluit vrijdagmiddag af met een gezamenlijke verklaring.


  Circa 1500 hoge functionarissen, intergouvernementele en civiele organisaties uit de hele wereld wonen de vergadering bij. De conferentie is onderdeel van de voorbereidingen van de bijeenkomst over twee jaar in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  In de strijd tegen drugs moeten landen zich richten op het helpen van drugsgebruikers in plaats van hen te straffen, zo luidde een verklaring van VN-chef Ban Ki-moon. Door drugsgebruik niet langer strafbaar te stellen, kunnen maatregelen als het aanbieden van vervangende middelen worden gestimuleerd en schone naalden worden gebruikt, aldus Ban. Hierdoor verspreidt de ziekte hiv zich minder.

  13 maart 2014 - 15:18