×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe viert 79e verjaardag

  De jarige werd door duizenden Denen toegezongen

  Koningin Margrethe viert 79e verjaardag

  De Deense koningin Margrethe heeft dinsdag vanaf het bordes van Marselisborg Slot in Aarhus de gelukwensen in ontvangst genomen voor haar 79e verjaardag. Duizenden Denen hadden zich op het gazon voor het paleis verzameld om de vorstin toe te zwaaien en toe te zingen. Margrethe werd vergezeld door het kroonprinselijk gezin.

  De viering vindt doorgaans plaats op het plein van Amalienborg in Kopenhagen, waar ze dan op het paleisbalkon verschijnt. Maar omdat haar verjaardag nu in de paasweek valt, had de bevolking van Aarhus weer de kans de koningin en haar familie geluk te wensen. Margrethe brengt de paasvakantie traditioneel door in Marselisborg. Twee jaar geleden vierde ze er ook haar verjaardag. Het was toen de laatste keer dat echtgenoot prins Henrik, die vorig jaar overleed, er bij was.

  De muziekband van de Koninklijk Lijfgarde zorgde dinsdag voor de muzikale ondersteuning van de festiviteiten, terwijl koningin Margrethe zelf het publiek leidde in een meervoudig ‘hoera! hoera!’ De verwachting is dat de Deense vorstin volgend jaar voor haar tachtigste verjaardag flink uitpakt, zoals dat aan het Deense hof bij belangrijke mijlpalen gebruikelijk is.

  16 april 2019 - 17:20