×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe vermaakt zich in Argentinië

  Moeder en zoon hebben het 'heel gezellig'

  Koningin Margrethe vermaakt zich in Argentinië

  Voor de Deense koningin Margrethe en kroonprins Frederik is het geen straf om samen op staatsbezoek te gaan. Moeder en zoon zijn momenteel in Argentinië en helpen elkaar met plezier. “Ten eerste is het praktisch om met zijn tweeën over te komen voor werk. Je kunt gewoon meer bereiken als je twee paar ogen hebt om mee te kijken en twee paar handen om hallo te schudden”, zegt Margrethe tegen de Deense omroep TV 2. “Ten tweede is het ook heel gezellig.”

  Voor de kroonprins is het fijn zijn moeder te ondersteunen sinds haar echtgenoot Henrik, die vorig jaar februari overleed, haar niet meer kan bijstaan. “Het is een staatsbezoek dat de koningin anders alleen zou doen, mijn vader is er niet meer, en ik zie dat ik mijn moeder help en steun in dit geval.” Margrethe is blij met zijn hulp. “Hij doet iets meer dan ik en hij begint eerder, maar dat doet er niet toe”, zegt de koningin lachend, doelend op het feit dat haar wekker later gaat dan die van haar zoon.

  Het is de eerste keer dat de twee samen op staatsbezoek zijn. Wel volgen ze een eigen programma waarbij enkele bezoeken overlappen. Zo ging Margrethe langs bij het Parque de la Memoria, het park aan de Rio de la Plata dat herinnert aan de slachtoffers van de bloedige militaire dictatuur in de jaren 1976-1983. Ook bracht ze een bezoek aan een begraafplaats en de opera. Frederik liet zich onder meer zien bij het energiebedrijf YPF. Samen woonden ze een galadiner bij.

  20 maart 2019 - 09:19