×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe terug op Groenlandse school

  Vorstin opende school al in 1960

  Koningin Margrethe terug op Groenlandse school

  Koningin Margrethe van Denemarken heeft tijdens haar reis door Groenland een school bezocht die ze zelf in 1960 opende. Met haar echtgenoot prins-gemaal Henrik kreeg ze een rondleiding door de Prinses Margretheschool. Daarbij droeg ze traditionele kleding.


  Schoolhoofd Karoline Rosing leidde het koninklijke bezoek langs verschillende gebouwen en lokalen zodat de Deense koningin een goed beeld kreeg van de ontwikkeling die de school de afgelopen 55 jaar jaar heeft doorgemaakt. De school staat in Upernavik, een plaats aan de westkust met 1140 inwoners.

  Maandagmiddag arriveert Margrethe in het nog veel kleinere dorp Ukkusissat. Na een bezoek aan de plaatselijke kerk gaat ze op visite bij de 84-jarige Salomine Skade, de oudste inwoner van het dorp. In de loop van de dag bezoekt ze opnieuw de dorpsschool, waarna een koor en een dansgroep voor haar zullen optreden.

  Koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik blijven tot en met 22 juli in Groenland, waarbij ze diverse streken en plaatsen aandoen. Voor een deel reizen ze met het vorstelijke jacht Dannebrog.

  13 juli 2015 - 10:15