×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe: “Nu is het aan mijzelf en ik moet leren ermee te leven”

  Margrethe: “Nu is het aan mijzelf en ik moet leren ermee te leven”

  Koningin Margrethe heeft donderdag op het Franse wijngoed Château de Cayx tijdens een bijeenkomst met de Deense en Franse media voor het eerst openlijk gesproken over het overlijden van haar man prins Henrik. Die overleed op 13 februari, op 83-jarige leeftijd. Margrethe en Henrik waren ruim vijftig jaar getrouwd.


  "Ja, het is vreemd om hier te zijn zonder mijn man”, zei de koningin over haar terugkeer naar het kasteel nabij Cahors, dat ze samen in 1974 kochten en waar ze zoveel goede herinneringen heeft. "Het is een waar genoegen om hier terug te keren. Ik voel me hier heel thuis en ik kom elk jaar terug.”

  De koningin heeft enorme steun ondervonden van de wijze waarop de Denen haar na het overlijden van Henrik steunden. "Het was een geweldig cadeau om te ervaren hoe mensen ons steunden.” Dat Henrik niet meer bij de deur op haar staat te wachten en vraagt of "we dat of dat moeten doen”, is een vreemde ervaring. "Nu is het aan mijzelf en ik moet leren ermee te leven. En dat doe ik ook. Ik ben op een leeftijd waarin er veel vrienden zijn die in dezelfde situatie verkeren als ik.”

  Verwerking

  Het werk is een grote hulp bij de verwerking van het verlies. "Ik geniet van mijn werk. Velen van mijn leeftijd hebben geen baan. Het helpt om bezig te blijven”, zei de koningin. Aan aftreden denkt ze niet, zo maakte ze nog eens duidelijk, melden Deense media die donderdag verslag deden uit het kasteel.

  Aanleiding voor de persontmoeting, die tot tien jaar geleden traditie was tijdens de koninklijke zomervakantie in het zuiden van Henriks geboorteland Frankrijk, was het aanstaande staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Denemarken. "Ik heb hem nog nooit ontmoet en ik kijk ernaar uit. Het is spannend, omdat hij een andere politicus is dan zijn voorganger. Onze twee landen hebben nauwe banden, en dit is onder andere het gevolg van mijn echtgenoot. Onze landen zijn emotioneel dicht met elkaar verbonden”, aldus Margrethe.

  16 augustus 2018 - 14:56