Koningin Margrethe gaat ook weer de deur uit

De beperkende maatregelen zijn inmiddels versoepeld en ook de Deense koningin is alweer in het openbaar gespot. Morgen verhuist Margrethe daarnaast naar Aarhus, waar ze haar intrek neemt in Marselisborg Slot. De Deense koningin had zich de afgelopen maanden geïsoleerd in Fredensborg, waar ze in april ook haar tachtigste verjaardag vierde.

Deze week heeft Margrethe al een aantal publieke optredens gedaan, al was dat in een beperkte en beschermende omgeving. Zo woonde ze afgelopen zondag in de tuin van Fredenborgs de uitreiking bij van de kunstbeurzen die in naam van haar moeder koningin Ingrid werden verleend aan een talentvolle danser en zanger.

Afgelopen dinsdag nam ze in Christianborg Slot, dat dienst doet als kantoor van de premier, parlementsgebouw en koninklijke ontvangstruimte, de winnende kindertekeningen in ontvangst die in alle Deense gemeenten waren gemaakt ter gelegenheid van haar verjaardag. Later op de dag was ze met het kroonprinselijk paar in Frederiksborg Slot bij de opening van de tentoonstelling met ‘koninklijke portretten’. Daar werd ook een nieuw portret van haar onthuld.

Woensdag nam de koningin in het Christian VII-paleis in Kopenhagen voor het eerst weer geloofsbrieven in ontvangst, van de ambassadeurs van Colombia, Laos en Pakistan. Daarna ging ze naar Lejre om de nieuwe Koningshal in het ‘Land van legenden’ in te wijden. Dit themapark had dit jaar de Amalienborgprijs gewonnen, voor zijn wezenlijke wetenschappelijke en culturele inspanning.

Margrethe zal deze zomer echter haar gebruikelijke tochten met het koningsschip Dannebrog moeten missen. De streekbezoeken die ze daarmee zou afleggen, zijn vanwege de coronacrisis afgelast.

Lees ook:

Oeps…Ook prins William heeft ‘coronakilo’s’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen