×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald toont optimisme

  Koning Harald toont optimisme

  Koning Harald heeft zondagavond in zijn via radio, televisie en sociale media uitgezonden nieuwjaarstoespraak zijn optimisme uitgesproken over de veerkracht van de Noorse samenleving in moeilijke tijden. Harald, die dit jaar zijn tachtigste verjaardag vierde, noemde mensen de grootste rijkdom van alle hulpbronnen die Noorwegen heeft. 'Onze kinderen en jonge mensen zijn met name waardevol voor ons.'


  'De achteruitgang van de olie-industrie heeft ertoe geleid dat velen werkloos zijn geworden. Voor de persoon die nog steeds geen baan heeft, is de situatie nog steeds moeilijk. Maar als natie zien we een nieuw optimisme. Het komt voort uit het feit dat we gedwongen werden om opnieuw te denken,' aldus de koning. 'Dat hebben we al zo vaak eerder in Noorwegen gedaan. We hebben een veerkracht die we genieten in moeilijke tijden. Het afgelopen jaar heb ik opnieuw grote wil en indrukwekkende kracht gezien voor individuen en omgevingen om nieuwe banen te creëren. Ik ben zowel blij als optimistisch over wat ik zie. Het is nuttig te weten dat er op de lange termijn ook goede resultaten kunnen zijn na de moeilijke periodes', zei de koning, staand voor een tafel in het Koninklijk Paleis in Oslo.

  De koning waarschuwde andermaal voor pesten en brak een lans voor een verdraagzame samenleving, waarin mensen zich 'goed tegen elkaar gedragen'. Ook herinnerde hij de Noren eraan zaken als vrijheid en alle kansen hebben – ook om te falen – niet als vanzelfsprekend te beschouwen, maar te waarderen en bewaken.

  1 januari 2018 - 08:15