×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald: Myanmar moet democratisering versnellen

  Noors koningspaar op staatsbezoek in Myanmar

  Koning Harald: Myanmar moet democratisering versnellen

  Koning Harald V van Noorwegen heeft op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Myanmar, het vroegere Birma, een toespraak gehouden op de Universiteit van Rangoon. Er was ook tijd voor ontspanning voor het koningspaar, getuige de foto van koning Harald en koningin Sonja bij het Inya-meer die het Noorse koningshuis dinsdag op sociale media deelde.


  Koning Harald maakt in zijn toespraken in Myanmar duidelijk dat het land meerdere gaspedalen moet indrukken om het proces van democratisering te versnellen. “Myanmar is een van de landen die steun krijgt van Noorwegen. In een poging de democratisering af te ronden, moet Myanmar zich inspannen om meer snelheid in het proces aan te brengen”, zei de koning maandag al na zijn ontmoeting met de oppositieleider Aung San Suu Kyi.

  Ook beloofde de koning met Myanmar te willen samenwerken op de gebieden natuurbehoud, bosbouw en fokprogramma's voor vee. “We willen samenwerken op twee belangrijke gebieden. Het eerste is vrede, democratisering en het hervormingsproces. Het tweede is energie, milieu, het tegengaan van klimaatverandering en het duurzaam beheren van natuurlijke hulpbronnen”, zei de Noorse koning tijdens de lunch op het presidentieel paleis in Naypyidaw.

   

   

  2 december 2014 - 12:18