×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald feliciteert India met Nobelprijs

  Tijdens tafelrede staatsbanket

  Koning Harald feliciteert India met Nobelprijs

  De Noorse koning Harald heeft maandagavond in zijn tafelrede bij het staatsbanket voor de Indiase president Pranab Mukherjee herinneringen opgehaald aan zijn eigen staatsbezoek aan India in 1986. "De gastvrijheid, de kleuren en de diversiteit van uw land maakten een diepe indruk", aldus de koning. "Ons bezoek behoort tot de meest dierbare herinneringen van de koningin en mij."


  De koning feliciteerde India met de Nobelprijs voor de Vrede die vorige week werd toegekend aan de Indiër Kailash Satyarthi, samen met de Pakistaanse Malala Yousafzay. "Een moment van trots voor uw land", vond Harald. "Kinderrechten en onderwijs zijn de belangrijkste dingen die we onze kinderen kunnen geven."

  Koning Harald, die bij het staatsbanket in het koninklijk paleis in Oslo werd vergezeld door koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit en zijn zus prinses Astrid, stipte ook de bijdrage aan van de ‘sterke en levendige’ Indiase gemeenschap aan het leven in Noorwegen. Er wonen zo’n 13.000 Indiërs in het Scandinavische land.

  Het is voor het eerst dat een Indiase president op staatsbezoek is in Noorwegen. Noorwegen was, zo merkte de koning op, in 1947 een van de eerste landen die het onafhankelijke India erkende.

  14 oktober 2014 - 10:17