×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald eert Shimon Peres

  Israëlische president in Noorwegen

  Koning Harald eert Shimon Peres

  De Noorse koning Harald is samen met het Noorse kroonprinselijk paar dinsdagavond aanwezig bij het banket dat de Noorse regering in de vesting Akershus aanbiedt aan president Shimon Peres. Die is als eerste Israëlisch staatshoofd uit de geschiedenis op staatsbezoek in Noorwegen.


  "Het is geweldig om terug te zijn”, aldus Peres maandagavond in zijn toespraak tijdens het door de koning aangeboden staatsbanket in het Koninklijk Paleis. In 1994 immers ontving Peres samen met toenmalig premier Yitzhak Rabin en PLO-leider Jasser Arafat in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede.

  Ook koning Harald herinnerde daaraan in zijn tafelrede waarin hij ook sprak over Peres’ leiderschap en diens politieke carrière, die een jaar langer bestaat dan de staat Israël. Peres, die in 2007 president werd, is met zijn 90 jaar het oudste staatshoofd ter wereld. Zijn ambtstermijn loopt deze zomer af.

  Bij het bezoek van de president, die dinsdag in aanwezigheid van koning Harald ook een voordracht zou houden bij het Nobel Instituut, ontbreekt de Noorse koningin Sonja. Zij heeft eerder aangegane verplichtingen, aldus een woordvoerder van het hof. Later in de week is ze wel terug voor de uitgebreide festiviteiten ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Noorse Grondwet.

  13 mei 2014 - 16:51