×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Joachim opent hart in tv-documentaire

  Joachim opent hart in tv-documentaire

  Denemarken heeft woensdagavond een andere kijk gekregen op 'de andere prins'. In de gelijknamige documentaire van TV2 werd een beeld geschetst van prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe en prins Henrik. De programmamakers hadden hem het afgelopen half jaar gevolgd. 'Ik ben niet zoals de mensen denken dat ik ben, aldus Joachim, die zijn leven lang in de schaduw heeft gestaan van oudere broer kroonprins Frederik.


  Joachim (48) was zich goed bewust van zijn slechte reputatie in de samenleving. Anders dan Frederik is hij terughoudend en gereserveerd. 'Mensen denken daarom dat ik een snob en arrogant ben", wist hij. "Ik ben wie ik ben. Ik ben een mens van vlees en bloed.' Dat hij een aantal jaren geleden een journalist op de vingers tikte omdat die niet de juiste koninklijke aanspreektitel gebruikte, had daar overigens ook mee te maken. 'Maar de prins lijdt toch het meeste van de vergelijking met Frederik', aldus een professor bij TV2.

  Joachim sprak openhartig over zijn gezinsleven. Hij huwde in 1995 met Alexandra Manley uit Hong Kong, met wie hij twee kinderen kreeg. Het huwelijk liep spaak en in 2008 trouwde Joachim opnieuw, met Marie Cavallier met wie hij eveneens twee kinderen kreeg, prinses Athena en prins Hendrik. 'Ik heb ze vanaf het begin gezegd dat prins Felix en prins Nikolai hun broers zijn. We spreken niet over halfbroers, alleen over hele broers!', zei hij met klem over de relatie tussen zijn kroost uit beide huwelijken.

  In de documentaire werd de prins gevolgd bij alledaagse bezigheden als het naar school brengen van de jongste twee, het uitzoeken en kopen van kleding voor de belijdenis (confirmatie) van prins Felix in de lutherse kerk en het oefenen met autorijden met prins Nikolai die zijn rijbewijs wil halen. Ook sprak Joachim over zijn rol in het koningshuis, waarover hij nooit moeilijk heeft gedaan: 'Ik was de nummer twee, na Frederik.'

  27 december 2017 - 23:27