×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Joachim en Marie vieren werelderfgoedstatus Waddenzee

  Receptie op Kasteel Schackenborg

  Joachim en Marie vieren werelderfgoedstatus Waddenzee

  Prins Joachim en prinses Marie zijn verheugd dat nu ook het Deense deel van de Waddenzee op de werelderfgoedlijst komt te staan. Na het Nederlandse en Duitse gedeelte, is daarmee de hele Waddenzee een groot werelderfgoed.


  Prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie organiseerden maandag een receptie op hun Kasteel Schackenborg in Møgeltønder. Met de Deense milieuminister Kirsten Brosbøl en honderd andere gasten uit binnen- en buitenland vierden de Deense prins en prinses het recente besluit van het werelderfgoedcomité van Unesco om het Deense deel van de Waddenzee toe te voegen aan de werelderfgoedlijst. Eerder op de dag bezocht Joachim in dit kader de Tall Ship Races in Esbjerg.

  Het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee staan al sinds 2009 op de lijst. De Waddenzee is met ongeveer 11.500 vierkante kilometer het grootste aaneengesloten gebied met wad- en zandplaten en eilanden ter wereld. Miljoenen trekvogels maken er jaarlijks in de lente en de herfst een tussenstop. Nederland, Duitsland en Denemarken zijn samen verantwoordelijk voor de Waddenzee.

  5 augustus 2014 - 11:42