Placeholder

Joachim en Marie vieren werelderfgoedstatus Waddenzee

Prins Joachim en prinses Marie zijn verheugd dat nu ook het Deense deel van de Waddenzee op de werelderfgoedlijst komt te staan. Na het Nederlandse en Duitse gedeelte, is daarmee de hele Waddenzee een groot werelderfgoed.

Prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie organiseerden maandag een receptie op hun Kasteel Schackenborg in Møgeltønder. Met de Deense milieuminister Kirsten Brosbøl en honderd andere gasten uit binnen- en buitenland vierden de Deense prins en prinses het recente besluit van het werelderfgoedcomité van Unesco om het Deense deel van de Waddenzee toe te voegen aan de werelderfgoedlijst. Eerder op de dag bezocht Joachim in dit kader de Tall Ship Races in Esbjerg.

Het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee staan al sinds 2009 op de lijst. De Waddenzee is met ongeveer 11.500 vierkante kilometer het grootste aaneengesloten gebied met wad- en zandplaten en eilanden ter wereld. Miljoenen trekvogels maken er jaarlijks in de lente en de herfst een tussenstop. Nederland, Duitsland en Denemarken zijn samen verantwoordelijk voor de Waddenzee.