Placeholder

Joachim en Marie verhuizen naar Kopenhagen

De Deense prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie hebben een nieuw huis gevonden aan de rand van Kopenhagen. Dat heeft het hof bevestigd tegenover Billed Bladet. Joachim en Marie gaan wonen in een riante villa de wijk Klampenborg, dicht bij de Sont.

Het huis is gebouwd in 1919, is gelegen op een parkachtig terrein van 2500 vierkante meter en meet 600 vierkante meter. De villa heeft een zwembad en is de afgelopen jaren flink opgeknapt, aldus het Deense blad.

Joachim en Marie hebben snel de knoop doorgehakt want de villa heeft vorige maand maar even te koop gestaan. De vraagprijs was 4,7 miljoen euro, kennelijk geen probleem voor het prinselijk paar dat eerder bekend liet maken het landgoed Schackenborg in het zuiden van Denemarken te willen verlaten. Joachim was er niet in geslaagd dat goed te beheren en had fikse schulden gemaakt, aldus Deense media.

Een verhuizing naar de hoofdstad had ook het voordeel dat hij dichter bij de zoons uit zijn eerste huwelijk kon zijn, die bij hun moeder gravin Alexandra wonen.