×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ingrid Alexandra viert 11e verjaardag

  Ingrid Alexandra viert 11e verjaardag

  Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen is woensdag jarig. De oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit is elf jaar oud geworden.


  Ingrid Alexandra werd in 2004 geboren in het universiteitsziekenhuis in Oslo. Op 17 april van dat jaar werd ze gedoopt in de kapel van het koninklijk paleis. Haar peetouders zijn haar grootvader koning Harald, haar tante prinses Märtha Louise, kroonprins Frederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, koning Felipe van Spanje en haar grootmoeder Marit Tjessem.

  De prinses is tweede in de lijn van troonopvolging. Naar verwachting wordt Ingrid Alexandra de tweede koningin ooit van Noorwegen. Het Scandinavische land heeft altijd koningen gehad, op de vijftiende-eeuwse koningin Margrete na, die ook over Denemarken en Zweden regeerde.

  Het Noorse Koninklijk Huis gaf vorig jaar ter ere van haar tiende verjaardag nog een aantal nieuwe foto's vrij van het prinsesje. Zo was Ingrid Alexandra te zien zittend in de tuin van de kroonprinselijke residentie in Skaugum, net buiten Oslo. Ook werd er een foto vrijgegeven waarop te zien is dat de oudste dochter van Haakon met ballonnen door de tuin loopt en eentje waarop ze in huis zit.

   

   

  21 januari 2015 - 10:15