Ingrid Alexandra van Noorwegen viert 10e verjaardag

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen, de dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit viert vandaag haar tiende verjaardag. Modefotograaf Sølve Sundbø maakte voor die gelegenheid een bijzondere fotoserie.

De nieuwe foto's van de prinses zijn kunstzinnig te noemen. Fotograaf Sølve Sundbø heeft in de modewereld zelf bijna een koninklijke status. Hij fotografeerde eerder al supersterren als model Kate Moss en actrice Scarlett Johansson en deed fotoshoots voor Chanel, Hermés en Vogue.

In een interview met publieke omroep NRK zei kroonprinses Mette-Marit eerder al over haar dochter: ‘Ze is heel leuk en creatief. De hele tijd heeft ze kleine projectjes waar ze mee bezig is. In dat opzicht lijkt ze misschien op haar grootmoeder, koningin Sonja. Ze is het meest vindingrijke meisje ter wereld. En natuurlijk ben ik heel objectief’, voegde ze er toen lachend aan toe.

Ingrtid Alexandra kwam op 21 januari 2004 ter wereld in het Rikshospital in Oslo. Daarmee werd ze nummer twee in de lijn voor troonopvolging, meteen na haar vader Haakon. Af en toe verschijnt ze in het openbaar, zoals bij sportwedstrijden of op de nationale feestdag op 17 mei. Ook was ze in 2010 bruidsmeisje op het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria, net als prinses Amalia. Maar dat waren uitzonderingen. Voorlopig heeft Ingrid Alexandra het druk genoeg op school.