France Sweden Royalty

Hoe is het nu met corona in China? Victoria en Daniel gingen in gesprek

Het is nu bijna een jaar geleden dat de eerste coronabesmettingen bekend werden in China. Maar hoe is het gesteld met corona in het land waar het allemaal begon? Op die vraag en enkele andere onderwerpen uit de buitenlandse politiek kregen de Zweedse kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel antwoorden van Björn Jerdén van Utrikespolitiska institutet (UI).

De in de hoofdstad Stockholm gevestigde organisatie is een privaat onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met alles wat met buitenlandse politiek te maken heeft. De missie van UI is verder het bevorderen van interesse in en het verdiepen van kennis over ontwikkelingen op het gebied van veiligheidszaken en kwesties rond beleidszaken in het buitenland.

Onderzoeksleider Jerdén vertelde Victoria en Daniel hoe het met de coronacrisis in China is gesteld. Het is nu bijna een jaar geleden dat het nieuwe coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt in de stad Wuhan opdook. Ook gaf de onderzoeker een update over ontwikkelingen op het gebied van de internationale relaties tussen de landen in de regio Zuidoost-Azië.

Victoria en Daniel hebben donderdag hun volgende taak. Dan wonen ze een videovergadering bij van de kinder- en jongerenorganisatie Generation Pep. Het bezoek aan de stad Uppsala dat voor woensdag op het programma stond, is vanwege een nieuwe corona-uitbraak in Zweden verplaatst naar 2021.

LEES OOK:

Dit is waar prins Bernhard om staat te popelen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.