×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henrik klaagt weer eens over ‘discriminatie’

  Deense prins-gemaal wil koningstitel

  Henrik klaagt weer eens over ‘discriminatie’

  De Deense prins-gemaal Henrik heeft opnieuw de knuppel in het hoenderhok gegooid. In een interview met de Franse krant Le Figaro beschuldigt hij zijn tweede vaderland van discriminatie. "Denemarken vindt echtgenoten minder waard dan hun echtgenotes”, aldus Henrik. "Dat maakt me kwaad”.


  Het is een stokpaardje van de echtgenoot van koningin Margrethe. In de aanloop naar het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima eerder dit jaar stak hij ook een tirade af tijdens een ontmoeting met Nederlandse media. Het was onbegrijpelijk zei Henrik toen dat hij geen koning-gemaal was geworden, zoals Máxima wel koningin was geworden. "Ik zal dat nooit aanvaarden!”

  Tegen Le Figaro herhaalde Henrik zijn bezwaren en ongenoegen. "Het maakt me kwaad dat ik onderworpen word aan discriminatie. Denemarken staat anders bekend om de verdediging van gelijke rechten van mannen en vrouwen, maar hier wordt een uitzondering gemaakt”, zei hij boos.

  In krantencommentaren in Denemarken is kritiek op Henrik (81). Hij brengt zijn vrouw in verlegenheid, zoals bij de persontmoeting met de Nederlandse media in februari ook duidelijk zichtbaar en merkbaar was, maar berokkent ook het koningshuis imagoschade. De Denen vinden dat hij nu maar eens zijn mond moet houden, en zich schikken naar de positie die hij al sinds 1972 heeft.

  16 oktober 2015 - 13:51