Hartsvriendin Märtha Louise overleden

Eén van de beste vriendinnen van prinses Märtha Louise van Noorwegen is gisteren op 41-jarige leeftijd overleden. Anbjørg Sætre Håtun was peetmoeder van Märtha Louises dochter Emma. De prinses schrijft vandaag op de Facebookpagina van haar 'Engelenschool' dat ze Anbjørg nu al mist.

Schrijfster en journaliste Sætre Håtun was één van de peetouders van Emma Tallulah Behn, de derde dochter van prinses Märtha Louise en Ari Behn. Op 20 januari 2009 was ze dan ook aanwezig bij Emma’s doop (tweede van rechts op de foto).

Sætre Håtun leed al enkele jaren aan kanker. De laatste tijd was ze als 'Bekende Noorse' actief als boegbeeld van het Noorse Kankerfonds. Ze noemde zich ‘zelfbenoemd liefdesgodin, enthousiast bemiddelaar van levenslust en eeuwig optimist'.

In een uitgebreid bericht op Facebook schrijft Märtha Louise dat ze inspiratie haalt uit de levenslust van haar overleden vriendin: ‘Ik zal het leven in jouw geest blijven vieren. Elk ogenblik ten volste beleven, want het leven is breekbaar en we weten nooit wanneer onze tijd is gekomen. Je leeft in de gedachten en het bewustzijn van ons allemaal. […] Bedankt voor alles wat je ons hebt geleerd. Daar zal ik mee doorgaan, mijn prachtige, mooie goede liefdesgodin.’