×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harald en Sonja op Paaseiland

  Paleis geeft privéfoto's vrij

  Harald en Sonja op Paaseiland

  Het Noorse koningspaar heeft eerder dit jaar een lang gekoesterde droom in vervulling zien gaan. Met Pasen hebben ze in alle stilte Paaseiland bezocht, zo maakte het Noorse hof maandag pas bekend.


  Koning Harald en koningin Sonja maakten de reis naar aanleiding van de 100e geboortedag van de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl (1914-2002), die in 1955 en 1956 een expeditie maakte naar het in de Stille Oceaan gelegen eiland. Beschermheer van die reis was destijds Haralds vader kroonprins Olav.

  Heyerdahl schreef een boek over zijn ervaringen, dat een bestseller werd. ''We hebben het boek Aku-Ak over de expeditie gelezen. Daarnaast sprak Heyerdahl veel over Paaseiland als we samen waren. Hij was een geweldige verteller”, aldus de Noorse koning.

  De reis naar Paaseiland vond hij een 'geweldige ervaring'. Koning en koningin waren zeer onder de indruk van de grote beelden op het eiland, en van de indrukwekkende omgeving. 'De beelden waren echt een geweldig gezicht. We zagen ze voor het eerst in de zonsondergang en waren helemaal alleen', citeert het hof koning Harald. Op de website van het Koningshuis zijn foto's van de reis te zien.

  Het koningspaar woont maandagavond in het Kon Tiki-museum in Oslo – vernoemd naar Heyerdahls bijzondere boot – een diner bij ter gelegenheid van Heyerdahls geboortedag.

  6 oktober 2014 - 17:13