Harald en Sonja bekijken traditionele dans

Koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja genieten woensdag van de derde dag van hun bezoek aan Australië. Het Noorse koningspaar bracht woensdag onder meer een bezoek aan het National Centre for Indigenous Excellence, daar werden ze verrast met een traditionele dans.

Aan de inheemse dans deden deelnemers van verschillende leeftijden mee. De koning en zijn vrouw werden in het centrum welkom geheten door de voorzitter van de Tribal Warrior Association, Shane Phillips.

In Sydney hebben Harald en Sonja ook nog een afspraak met Noren die in de Australische stad wonen. Het koningspaar kwam dinsdag aan in Sydney. De koning opende daar in het maritiem museum een seminar over Antarctica. In de stad woonden de koning en koningin dinsdag ook een receptie bij van de zeilclub Royal Sydney Yacht Squadron.

Het Noorse koningspaar kwam dinsdag vanuit Canberra aan in Sydney. Het zesdaagse staatsbezoek is het eerste van een Noorse koning aan Australië. Doel van de visite, die het koninklijk gezelschap naar Canberra, Sydney en het West-Australische Perth voert, is de bevordering van de handelsrelaties tussen beide landen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen