Germany Norway Royalty

Haakon over Noorse artiesten: ‘‘Er lijkt geen einde te komen aan talent’’

Donderdag heeft de Noorse kroonprins Haakon in een videoboodschap meer dan twintig Noorse muziekgezelschappen voorafgaand aan een digitale brainstormsessie toegesproken. De zoon van koning Harald vertelde onder meer dat de Noorse muziekindustrie de laatste tijd erg veel indruk op hem heeft gemaakt.

“Er lijkt geen einde te komen aan talenten die opkomen en het goed doen, zowel in Noorwegen als in de rest van de wereld”, zei Haakon. “De Noorse muziekexport groeide goed, maar toen kwam de coronapandemie en stopte het abrupt.”

Gelukkig is de industrie erg creatief, vervolgde Haakon. “Daarom kan het werk wat we nu leveren van groot belang zijn. De tijd geeft ons ook de ruimte om te discussiëren, te creëren en na te denken wat betreft het zien van nieuwe kansen. Gelukkig zijn jullie daar in de muziekindustrie erg goed in.”

Haakon sloot zijn boodschap af met de hoop dat hij de muzikanten “in de nabije toekomst weer allemaal in volle concertzalen in het echt kon ontmoeten.” Na de begroeting van de kroonprins deelden de muziekgezelschappen ervaringen, inzichten en goede adviezen met elkaar.

LEES OOK:

Máxima reikt flinke prijs uit aan danscollectief

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.