×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon ontmoet VN-topman Ban Ki-moon

  Tijdens conferentie over onderwijs en ontwikkeling

  Haakon ontmoet VN-topman Ban Ki-moon

  Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft dinsdag een ontmoeting gehad met Ban Ki-moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties sprak Haakon op de tweede dag van zijn driedaagse bezoek aan Noorwegen.


  Ban Ki-moon nam dinsdag in Oslo deel aan de topconferentie over onderwijs en ontwikkeling. Haakon was ook bij de opening van de conferentie. In de loop van de ochtend ontmoetten de twee elkaar opnieuw op het Koninklijk Paleis, waar Ban Ki-moon op audiëntie ging bij de Noorse kroonprins.

  In de middag reist Ban Ki-moon met minister van Buitenlandse Zaken Børge Brende naar Longyearbyen op het eiland Spitsbergen. Daar brengt hij woensdag onder meer een bezoek aan de Kongsfjord en de gletsjer om de effecten van de klimaatveranderingen in het Arctische gebied te aanschouwen. Ook bezoekt Ban Ki-moon Ny-Ålesund, het noordelijkst gelegen dorp ter wereld.

  Op de foto v.l.n.r.: minister Børge Brende van Buitenlandse Zaken, premier Erna Solberg, kroonprins Haakon, Ban Ki-moon en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.

  7 juli 2015 - 11:27