×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon en Mette-Marit ontmoeten Jordaanse koning

  Noors kroonprinselijk paar bezocht ook vluchtelingenkamp

  Haakon en Mette-Marit ontmoeten Jordaanse koning

  Het Noorse kroonprinselijk paar is samen met de Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Børge Brende, voor een tweedaags bezoek in Jordanië. Tijdens het bezoek wordt speciaal stilgestaan bij het lot van de Syrische vluchtelingen. Woensdag was er ook een ontmoeting met koning Abdullah.


  Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit gingen dinsdag naar het grote vluchtelingenkamp Zaatari. Daar kregen ze tekst en uitleg over de opvang van de in totaal meer dan 600.000 vluchtelingen in Jordanië en spraken ze ook met voor de strijd in Syrië gevluchte Syriërs.

  Noorwegen verdubbelt volgend jaar de financiële steun aan Jordanië, aldus de minister. De enorme stroom vluchtelingen zorgt voor spanningen en problemen in de Jordaanse samenleving. De Syrische vluchtelingen maken inmiddels meer dan 10 procent van de bevolking uit. "Reden om de hulp te verhogen'', aldus Børge Brende.

  22 oktober 2014 - 16:15