Noorse Royals Weekend 850x0 1

Haakon bezoekt drive-through teststation corona

Dinsdag heeft de Noorse kroonprins Haakon een drive-through teststation bezocht in Indre Østfold. Inwoners kunnen er vanuit hun auto worden getest op corona. In deze regio is het aantal coronabesmettingen vorige maand rap toegenomen en zijn de testmogelijkheden uitgebreid met meerdere van deze mobiele teststations.

De kroonprins ontmoette het zorgpersoneel van de locatie en nam een kijkje bij de coronatelefoon van de gemeente. Naar deze lijn kunnen Noren bellen als ze coronavragen hebben. Daarnaast heeft Haakon ook een bezoekje gebracht aan een nabijgelegen school in het stadje Askim. Als gevolg van de regionale uitbraak waren sommige scholen daar gesloten. Scholieren hadden tekeningen voor Haakon gemaakt van hun ervaringen van de pandemie.

Zijn bezoek aan Indre Østfold maakt deel uit van een reis langs verschillende Noorse provincies. Haakon trekt momenteel langs de kust op zoek naar alledaagse coronaverhalen. Het doel van de reis is om mensen te ontmoeten en te luisteren naar hun ervaringen en de obstakels die ze hebben moeten overwinnen door corona.

Lees ook:

‘Quality time’ voor Queen Elizabeth en Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.