Gastenlijst huwelijk Carl Philip en Sofia bekend

De officiële gastenlijst voor het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist in de kerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm is compleet. Namens de keizerlijke familie van Japan komt prinses Takamado. De voormalige Griekse koninklijke familie laat zich vertegenwoordigen door prins Nikolaos en prinses Tatiana, kondigde het Zweedse hof vrijdag aan.

Groot-Brittannië stuurt prins Edward, de graaf van Wessex, en zijn vrouw Sophie. Uit Duitsland komen onder anderen Leopold van Beieren en zijn vrouw Ursula. Leopold van Beieren is de peetvader van Carl Philip.

Verschillende koningshuizen hadden eerder al laten weten wie naar de bruiloft gaan. Zo wordt België vertegenwoordigd door koningin Mathilde en Nederland door koningin Máxima.

Grote afvaardiging

Denemarken komt met een grote afvaardiging naar het buurland. Koningin Margrethe, peetttante van Carl Philip, gaat samen met het kroonprinselijk paar Frederik en Mary en prins Joachim en prinses Marie. Vanuit Noorwegen komen koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit alsmede prinses Märtha Louise en haar echtgenoot Ari Behn.

Niet in de kerk is de kleine prinses Leonore, dochter van de hoogzwangere prinses Madeleine en Christopher O'Neill. Wel van de partij is de 3-jarige prinses Estelle van Zweden, samen met haar ouders kroonprinses Victoria en prins Daniel. Ook de vier zussen van koning Carl Gustaf, de prinsessen Margaretha, Birgitta, Désirée en Christina, komen met hun families.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen