×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik heeft genoten van verjaardagsfeesten

  Frederik heeft genoten van verjaardagsfeesten

  De Deense kroonprins Frederik heeft met volle teugen genoten van alle evenementen rond zijn vijftigste verjaardag. Zondagavond kwam aan alle feestelijkheden een einde met een grote televisieshow voor de kroonprins, die zaterdag Abraham zag.


  'We hebben geluk gehad met het weer', blikte Frederik voor aanvang van de tv-show van staatomroep DR terug op de afgelopen week. Die begon maandag met de Royal Run, een hardloopevenement in de vijf grootste steden van Denemarken. Zaterdag liet Frederik zich toejuichen door het publiek: 'We hebben samen kunnen rennen en de toespraak van mijn vrouw gisteren raakte mij recht in het hart'.

  Kroonprinses Mary ontroerde haar echtgenoot zaterdagavond met haar speech bij het galadiner ter gelegenheid van Frederiks verjaardag. Ze blikte onder meer terug op het begin van hun relatie en prees de veelzijdigheid van haar man. 'Het leven met jou is nooit saai', sprak Mary ten overstaan van vrienden, familie en vele koninklijke gasten, onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook zei Mary dat de vier kinderen van het paar dol zijn op Frederik: 'Je bent ook heel succesvol als vader. Ze beschrijven je als lief, leuk, aardig, slim, moedig, behulpzaam, cool en knap. Je bent hun held'.

  Prins Christian (12), prinses Isabella (11) en de zevenjarige tweeling prins Vincent en prinses Josephine waren zondagavond ook van de partij. Dat was volgens Billed Bladet een grote verrassing, het Deense hof had de komst van Frederiks kinderen niet aangekondigd. Het gezin werd in de Koninklijke Arena in Kopenhagen getrakteerd op een show vol muziek, dans en entertainment. Onder anderen de band Luke Graham en zangeres Oh Land traden op.

  28 mei 2018 - 10:25