Frederik en Mette-Marit zijn peetouders voor prins Oscar

Het Zweedse hof heeft donderdag, daags voor de doop van prins Oscar, meer details bekend gemaakt over de plechtigheid. Een blik op de gastenlijst leert dat er niemand van de Oranjes aanwezig zal zijn, in tegenstelling tot de doop van Oscars zus. Toen was koning Willem-Alexander zelfs peetvader.

Op de gastenlijst staan behalve familie en vrienden van kroonprinses Victoria en prins Daniel, de ouders van prins Oscar, vertegenwoordigers vanuit de overheid. De lijst met buitenlandse gasten blijft beperkt tot Scandinavië, met uitzondering op de ambassadeur van de Dominicaanse Republiek.

Dat betekent dus ook weinig koninklijke gasten uit het buitenland. De lijst wordt aangevoerd door de kroonprinselijk paren van Denemarken en Noorwegen. Van hen zullen kroonprins Frederik van Denemarken en kroonprinses Mette-Marit optreden als doopouders. Daarnaast is prinses Madeleine – tante van Oscar – een meter en zijn Oscar Magnuson – een bekende brillenontwerper en neef van kroonprinses Victoria – en Hans Åström (bekende Zweedse sporter en neef van prins Daniel) gevraagd om peter te zijn

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen