Frederik en Mary vieren huwelijksdag in Polen

Het Deense kroonprinselijk paar viert woensdag hun trouwdag met een bezoek aan de Poolse stad Szczecin. Het hof heeft ter gelegenheid van de tiende huwelijksdag een serie nieuwe familiefoto’s vrijgegeven waarop Frederik en Mary ontspannen poseren met hun vier kinderen.

De foto's zijn te zien op de website van het Deense koningshuis. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary brengen deze week een driedaags officieel bezoek aan Polen, waarbij onder meer energie, gezondheidszorg, mode en design extra aandacht krijgen. In het kielzog van het paar is een grote Deense handelsdelegatie meegereisd.

Voor het programma in Szczecin splitste het paar zich weer op om aan zo veel mogelijk onderwerpen aandacht te kunnen schenken. Frederik woonde een conferentie over windenergie bij en nam deel aan seminar over het omgaan en verwerken van afval, terwijl Mary onder meer naar de afdeling oncologie van een kinderziekenhuis ging.

Samen bezocht het paar militairen van het Multinationale Korps Noord-Oost, waarna Frederik nog even ging kijken bij een tentoonstelling over Groenland. Het bezoek wordt later woensdag afgesloten met een receptie op het fregat Niels Juel, waar Frederik ook het woord zal voeren.