×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary vieren feest in Sydney

  Kroonprinses terug naar geboortegrond

  Frederik en Mary vieren feest in Sydney

  Kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary van Denemarken zijn in Sydney. Ze bezochten donderdag het beroemde Sydney Opera House en vieren daar het 40-jarig jubileum van het iconische operagebouw. Buiten werden ze opgewacht door een kleine menigte belangstellenden.


  Het kroonprinselijk paar van Denemarken blijft tot en met maandag in Australië, het geboorteland van kroonprinses Mary. Ze reiken dan onder meer de zogenoemde 'Kronprinsparrets' prijzen 2013 uit. In het Operahuis delen ze maandag vier onderscheidingen namens het Kroonprinselijk Fonds uit, onder meer voor sociaal werk en cultuur. De prijsuitreiking wordt zowel in Denemarken als in Australië op televisie uitgezonden.

  De opera is een schepping van de Deense architect Jørn Utzon. Het gebouw werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth. Het feest in Sydney heeft voor Frederik en Mary een bijzonder tintje. De twee ontmoetten elkaar in 2000 in de Australische stad, toen daar de Olympische Spelen werden gehouden.

  Zondag wonen Frederik en Mary een galaconcert bij. Ook bezoeken ze in Sydney een expositie met Deens design.

  24 oktober 2013 - 11:03