Placeholder

Frederik en Mary openen expositie in Japan

De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary hebben vrijdag, tijdens hun reis in Japan, een expositie geopend. De tentoonstelling heet Spiritual Greenland en staat in het teken van Groenland.

Het Deense kroonprinselijk paar kreeg een rondleiding door de expositieruimte. Daarbij werden ze vergezeld door de Japanse prinses Takamado en haar dochter prinses Tsuguko van Takamado.

Frederik en Mary brengen een driedaags bezoek aan Japan, dat doen zij samen met een handelsdelegatie uit Groenland en een aantal ministers. Tijdens het bezoek promoten de twee namelijk Groenland. Groenland is een autonoom land binnen het koninkrijk Denemarken.

Doel van het bezoek is om producten uit Groenland en de cultuur van de Inuit onder de aandacht van de Japanners te brengen. Zo hoopt Groenland onder meer de export van vis naar Japan te bevorderen. Ook wil de handelsdelegatie Groenland promoten als toeristische bestemming. In augustus reisden de Deense kroonprins en kroonprinses nog langs de zuidwestkust van Groenland.