Frederik en Mary met kinderen naar Paamiut

Het Deense kroonprinselijk gezin wordt maandagmiddag verwacht in Paamiut, het voormalige Frederikshåb aan de zuidwestkust van Groenland. De 1500 inwoners van het havenstadje hopen dat de kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zullen deelnemen aan de kinderestafette die als onderdeel van het koninklijk bezoek wordt gehouden.

Frederik en Mary zijn sinds donderdag onderweg en hebben aan boord van het koninklijk jacht Dannebrog inmiddels al zes plaatsen langs de Groenlandse kust bezocht. De tocht duurt nog tot zaterdag, maar woensdag en donderdag is er alleen een privéprogramma. Zondag was het gezin in Qaqortoq, waar de hele familie tot vreugde van de lokale bevolking de nationale dracht had aangetrokken voor het uitstapje aan land. De warme truien en met bont beklede laarzen kwamen ook goed van pas, want het was 5 graden in Qaqortoq.

De weersverwachting voor Paamiut belooft niet veel warmer weer maandag: 8 graden. Op het programma staan naast de estafette ontmoetingen met plaatselijke autoriteiten onder het genot van koffie en koek (‘kaffemik’ volgens de Groenlanders), een wandeling door het centrum van het al sinds 1752 bewoonde plaatsje, en het luisteren naar koorzang bij de uit 1909 daterende houten kerk, een van de oudste nog bestaande kerken op Groenland.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen