×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary met kinderen naar Paamiut

  Deens kroonprinselijk gezin reist langs kust Groenland

  Frederik en Mary met kinderen naar Paamiut

  Het Deense kroonprinselijk gezin wordt maandagmiddag verwacht in Paamiut, het voormalige Frederikshåb aan de zuidwestkust van Groenland. De 1500 inwoners van het havenstadje hopen dat de kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zullen deelnemen aan de kinderestafette die als onderdeel van het koninklijk bezoek wordt gehouden.


  Frederik en Mary zijn sinds donderdag onderweg en hebben aan boord van het koninklijk jacht Dannebrog inmiddels al zes plaatsen langs de Groenlandse kust bezocht. De tocht duurt nog tot zaterdag, maar woensdag en donderdag is er alleen een privéprogramma. Zondag was het gezin in Qaqortoq, waar de hele familie tot vreugde van de lokale bevolking de nationale dracht had aangetrokken voor het uitstapje aan land. De warme truien en met bont beklede laarzen kwamen ook goed van pas, want het was 5 graden in Qaqortoq.

  De weersverwachting voor Paamiut belooft niet veel warmer weer maandag: 8 graden. Op het programma staan naast de estafette ontmoetingen met plaatselijke autoriteiten onder het genot van koffie en koek (‘kaffemik’ volgens de Groenlanders), een wandeling door het centrum van het al sinds 1752 bewoonde plaatsje, en het luisteren naar koorzang bij de uit 1909 daterende houten kerk, een van de oudste nog bestaande kerken op Groenland.

  4 augustus 2014 - 15:00