×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary laten kinderen kennismaken met de grootte van het koninkrijk

  Frederik en Mary laten kinderen kennismaken met de grootte van het koninkrijk

  Kroonprinses Mary geniet met volle teugen van het officiële bezoek dat ze deze dagen met haar gezin brengt aan de Faeröer. De vrouw van de Deense kroonprins Frederik vindt het "een genot" om haar vier kinderen te zien kennismaken met de eilandengroep in de Atlantische Oceaan.


  "Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en begroeten iedereen hartelijk", zei Mary tegen de Deense omroep DR over haar vier kinderen. "Het is voor ons als ouders een genot dat te mogen ervaren. Ze komen een beetje dichter bij de Faeröerders en nemen een geweldige ervaring mee naar huis." De kroonprinses zei het belangrijk te vinden dat haar kroost de "omvang en breedte van het koninkrijk" leert kennen. De Faeröer vormen een autonoom deel van het koninkrijk Denemarken.

  Voor Frederik is de vierdaagse reis van zijn gezin "net een déjà-vu". "Toen ik tien jaar was, kwam ik hier voor het eerst." Frederik werd destijds, net als zijn kinderen nu, in de traditionele kleding van de Faeröer gehesen. Christian (12), Isabella (11) en de zevenjarige tweeling Vincent en Josephine droegen de kostuums ook vrijdag, op de tweede dag van het bezoek.

  Nieuwsgierig

  De Deense troonopvolger vertelde dat hij het "enerverend" vindt om zijn kinderen voor het eerst mee te nemen naar de Faeröer. Volgens Frederik geniet zijn kroost van de reis en is er ondanks een druk programma ook tijd voor ontspanning. Dat Christian, Isabella, Vincent en Josephine het naar hun zin hebben, was donderdag en vrijdag duidelijk te zien. De kinderen dolden volop met elkaar. Donderdag trokken Isabella en Josephine gekke bekken naar elkaar aan boord van de Dannebrog, het koningsschip waarmee het gezin naar de Faeröer voer. Vrijdag stoeiden Christian en Vincent voor de camera's met elkaar terwijl ze moesten wachten op hun moeder en zussen die nog uit een busje moesten kruipen.

  "Er is veel te leren van een andere cultuur en een ander klimaat", vindt Frederik, die de reis in het bijzonder belangrijk vindt voor zijn oudste zoon. Christian zal ooit zijn oma koningin Margrethe en vader opvolgen als staatshoofd van Denemarken en leert volgens zijn vader al doende. "Noem het de school des levens." Volgens de kroonprins is Christian erg nieuwsgierig, "en dat is een goede prikkel om jezelf te ontwikkelen".

  25 augustus 2018 - 11:59