Frederik en Mary bezoeken New York

In het verlengde van hun driedaagse bezoek aan Canada, zijn de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary in New York aanbeland. Kroonprinses Mary van Denemarken neemt maandag deel aan een algemene vergadering van de Verenigde Naties over de ontwikkeling van de bevolkingsgroei. Kroonprins Frederik opent een tentoonstelling over duurzaamheid.

Kroonprinses Mary is sinds 2012 lid van de taskforce van de ICPD, de internationale conferentie over bevolking en ontwikkeling. Ze begint haar bezoek in New York met een ontbijtvergadering met het secretariaat van de ICPD (International Conference on Population and Development). Daarna woont ze de opening bij van de algemene vergadering van de Verenigde Naties, waar het actieprogramma van ICPD op de agenda staat.

Als lid van de taskforce houdt kroonprinses Mary zich onder meer bezig met de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes en de beschikbaarheid van voorbehoedsmiddelen. Tijdens haar verblijf in New York spreekt de kroonprinses onder meer met de African First Ladies Organization over de gezondheid van moeders en kinderen. Ook houdt ze een toespraak bij de oprichting van een nieuw Deens-Nederlands fonds en spreekt ze op een receptie van de vrouwenorganisatie Women Deliver, waar ook prinses Mabel zich voor inzet.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen