×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Noorse royals bij uitreiking Vredesprijs

  Tunesisch kwartet krijgt Nobelprijs

  Foto’s: Noorse royals bij uitreiking Vredesprijs

  De Noorse koninklijke familie heeft donderdag in het stadhuis van Oslo de uitreiking bijgewoond van de Nobelprijs voor de Vrede. Die werd in aanwezigheid van koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit uitgereikt aan een Tunesisch 'kwartet'.


  Dat wordt gevormd door vier organisaties die zich twee jaar geleden samen sterk maakten voor een vreedzame nationale dialoog om een burgeroorlog in Tunesië te voorkomen. Met die dialoog werd voorkomen dat in Tunesië na de Arabische Lente van 2011 eenzelfde bloedige interne strijd zou ontstaan als in buurland Libië.

  Koning Harald had voorafgaand aan de plechtigheid de vier vertegenwoordigers van de vakbond UGTT, de werkgevers UTICA (Tunesische Industrie- Handels- en Ambachtsbond), de mensenrechtenliga LTDH en de nationale orde van advocaten al in audiëntie op het paleis ontvangen. Ook de andere leden van de koninklijke familie waren daarbij.

  Het koninklijk gezelschap schoof donderdagavond ook aan bij het diner in het Grand Hotel dat ter gelegenheid van de uitreiking van de Nobelprijs wordt gegeven. In Stockholm zijn donderdag de Nobelprijzen voor Geneeskunde, Literatuur, Natuurkunde en Scheikunde en de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor Economie door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf uitgereikt.

  11 december 2015 - 09:50