×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Carl Gustaf en Silvia beginnen staatsbezoek aan Finland

  Zweeds koningspaar ontvangen door president Niinistö

  Foto’s: Carl Gustaf en Silvia beginnen staatsbezoek aan Finland

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia zijn dinsdag begonnen aan hun staatsbezoek aan buurland Finland. Aan het begin van deze eerste dag werden ze op het presidentieel paleis in Helsinki ontvangen door de Finse president Sauli Niinistö en zijn echtgenote Jenni Haukio.


  Daarnaast gaan de koning en de koningin naar een tentoonstelling over de Finse componist Jean Sibelius en brengen ze een bezoek aan het Finse parlement. Vervolgens zullen de twee een krans leggen bij de Hietaniemi-begraafplaats, waar veel militairen liggen begraven.

  De dag wordt afgesloten met een galadiner in het presidentieel paleis. Hier zullen de Finse president en zijn echtgenote ook bij aanwezig zijn.

  Banden aanhalen

  Het staatsbezoek aan Finland, dat tot en met 5 maart duurt, werd eind januari al aangekondigd. Het laatste staatsbezoek van Carl Gustaf en Silvia aan Finland was in augustus 2003. In het voorjaar van 2012 bezocht de Finse president Sauli Niinistö Zweden en nodigde het koningspaar toen uit voor het huidige bezoek.

  Met het bezoek willen Zweden en Finland onder meer de banden aanhalen op het gebied van politiek, economie en cultuur. Carl Gustaf en Silvia zullen op hun reis vergezeld worden door een handelsdelegatie en door de Zweedse ministers van Buitenlandse Zaken en Onderwijs.

  3 maart 2015 - 11:28