×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Balkonscène met jarige Margrethe

  Hele koninklijke familie op balkon Amalienborg

  Foto’s: Balkonscène met jarige Margrethe

  De hele Deense koninklijke familie is donderdag om 12.00 uur op het balkon van Paleis Amalienborg verschenen om de 75e verjaardag van koningin Margrethe te vieren.


  Het is elk jaar traditie om de Deense vorstin op haar verjaardag toe te juichen in Kopenhagen. Ook dit jaar waren er veel belangstellenden naar het centrale plein van Paleis Amalienborg gekomen. Op het balkon van het paleis van Christian VII, een van de vier gebouwen die samen Amalienborg vormen, verscheen de koningin in haar eentje, met de gezinnen van haar zoons Frederik en Joachim op de zijbalkons. Na de eerste balkonscene kwamen de royals nog twee keer terug naar buiten, dit keer samen op het middenbalkon.

  Vanaf het balkon van het paleis van Christian VIII bekeken Margrethes zussen Benedikte en Anne-Marie het tafereeel, vergezeld door koning Constantijn van Griekenland, de echtgenoot van Anne-Marie. Zij werden op zijbalkons geflankeerd door koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, alsmede door koning Harald, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen.

  16 april 2015 - 12:12