Foto’s: Balkonscène met jarige Margrethe

De hele Deense koninklijke familie is donderdag om 12.00 uur op het balkon van Paleis Amalienborg verschenen om de 75e verjaardag van koningin Margrethe te vieren.

Het is elk jaar traditie om de Deense vorstin op haar verjaardag toe te juichen in Kopenhagen. Ook dit jaar waren er veel belangstellenden naar het centrale plein van Paleis Amalienborg gekomen. Op het balkon van het paleis van Christian VII, een van de vier gebouwen die samen Amalienborg vormen, verscheen de koningin in haar eentje, met de gezinnen van haar zoons Frederik en Joachim op de zijbalkons. Na de eerste balkonscene kwamen de royals nog twee keer terug naar buiten, dit keer samen op het middenbalkon.

Vanaf het balkon van het paleis van Christian VIII bekeken Margrethes zussen Benedikte en Anne-Marie het tafereeel, vergezeld door koning Constantijn van Griekenland, de echtgenoot van Anne-Marie. Zij werden op zijbalkons geflankeerd door koning Carl Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden, alsmede door koning Harald, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen