Foto: Victoria en Daniel uit eten met Noorse collega’s

De afgelopen weken stond de Zweedse plaats Falun in het teken van het WK Noords skiën. Leden van de koninklijke families van Zweden, Denemarken en Noorwegen waren regelmatig op de tribunes te zien en brachten, zo blijkt, ook buiten de wedstrijden om tijd met elkaar door. Zo gingen ze zaterdagavond gezellig met elkaar uit eten.

In het nabij Falun gelegen Sundborn bezochten de Zweedse kroonprinses Victoria, prins Daniel en prins Carl Philip met de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit het landhuis Lilla Hyttnäs. Hier woonden de schilder Carl Larsson (1853-1919) en zijn echtgenote Karin met hun gezin. Tegenwoordig is het een museum, waar mensen op aanvraag ook kunnen eten.

Aan de krant Dalarnas Tidning vertelt Chia Jonsson, die werkzaam is voor het museum, dat ze in de zomer al van de skifederatie het verzoek kreeg om het bezoek van enkele VIP-gasten te organiseren. Afgelopen december werd een menu samengesteld De zaterdagavond verliep vervolgens in alle eenvoud, wat de koninklijke gasten zeer wisten te waarderen. Prins Carl Philip bedankte voor de warme ontvangst. Volgens Jonsson waren de royals bovendien erg geïnteresseerd in de levens van Carl en Karin Larsson.

Het was niet het eerste koninklijk bezoek voor Lilla Hyttnäs. In 1902 kwam de Zweedse prins Eugen, die bekendstaat om zijn schilderijen, al op bezoek bij het echtpaar Larsson.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen