×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto: Victoria en Daniel uit eten met Noorse collega’s

  Tijdens WK Noords skiën in Falun

  Foto: Victoria en Daniel uit eten met Noorse collega’s

  De afgelopen weken stond de Zweedse plaats Falun in het teken van het WK Noords skiën. Leden van de koninklijke families van Zweden, Denemarken en Noorwegen waren regelmatig op de tribunes te zien en brachten, zo blijkt, ook buiten de wedstrijden om tijd met elkaar door. Zo gingen ze zaterdagavond gezellig met elkaar uit eten.


  In het nabij Falun gelegen Sundborn bezochten de Zweedse kroonprinses Victoria, prins Daniel en prins Carl Philip met de Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit het landhuis Lilla Hyttnäs. Hier woonden de schilder Carl Larsson (1853-1919) en zijn echtgenote Karin met hun gezin. Tegenwoordig is het een museum, waar mensen op aanvraag ook kunnen eten.

  Aan de krant Dalarnas Tidning vertelt Chia Jonsson, die werkzaam is voor het museum, dat ze in de zomer al van de skifederatie het verzoek kreeg om het bezoek van enkele VIP-gasten te organiseren. Afgelopen december werd een menu samengesteld De zaterdagavond verliep vervolgens in alle eenvoud, wat de koninklijke gasten zeer wisten te waarderen. Prins Carl Philip bedankte voor de warme ontvangst. Volgens Jonsson waren de royals bovendien erg geïnteresseerd in de levens van Carl en Karin Larsson.

  Het was niet het eerste koninklijk bezoek voor Lilla Hyttnäs. In 1902 kwam de Zweedse prins Eugen, die bekendstaat om zijn schilderijen, al op bezoek bij het echtpaar Larsson.

  3 maart 2015 - 11:15