Foto: Estelle wenst Zweden fijne nationale feestdag

Met een foto van prinses Estelle wenst de Zweedse koninklijke familie alle landgenoten zaterdag een fijne nationale feestdag. Gekleed in traditionele Zweedse klederdracht poseert het dochtertje van kroonprinses Victoria en prins Daniel bij haar speelhuisje in de tuin van het Hagapaleis.

Ook in voorgaande jaren gaf het hof op de nationale feestdag een foto vrij van Estelle, die in februari haar derde verjaardag vierde. Op 6 juni vieren de Zweden dat Gustaf Wasa in 1523 tot koning werd gekozen en het land daarmee zelfstandig werd na de Unie van Kalmar (een personele unie met het koninkrijk Denemarken).

De koninklijke familie is zaterdag op volle sterkte actief. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia brengen een bezoek aan de stad Örebro, terwijl kroonprinses Victoria en prins Daniel naar Uppsala gaan. 's Avonds is er een concert in het openluchtmuseum Skansen in Stockholm, waarbij ook prins Carl Philip, zijn verloofde Sofia Hellqvist en prinses Madeleine zich zullen aansluiten. Madeleines echtgenoot Chris O'Neill staat niet vermeld in de koninklijke agenda. Na afloop van het concert is er een ontvangst in het Koninklijk Paleis en een taptoe in de tuin voor het paleis.