×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto: Estelle wenst Zweden fijne nationale feestdag

  Prinsesje poseert voor speelhuisje in tuin Hagapaleis

  Foto: Estelle wenst Zweden fijne nationale feestdag

  Met een foto van prinses Estelle wenst de Zweedse koninklijke familie alle landgenoten zaterdag een fijne nationale feestdag. Gekleed in traditionele Zweedse klederdracht poseert het dochtertje van kroonprinses Victoria en prins Daniel bij haar speelhuisje in de tuin van het Hagapaleis.


  Ook in voorgaande jaren gaf het hof op de nationale feestdag een foto vrij van Estelle, die in februari haar derde verjaardag vierde. Op 6 juni vieren de Zweden dat Gustaf Wasa in 1523 tot koning werd gekozen en het land daarmee zelfstandig werd na de Unie van Kalmar (een personele unie met het koninkrijk Denemarken).

  De koninklijke familie is zaterdag op volle sterkte actief. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia brengen een bezoek aan de stad Örebro, terwijl kroonprinses Victoria en prins Daniel naar Uppsala gaan. 's Avonds is er een concert in het openluchtmuseum Skansen in Stockholm, waarbij ook prins Carl Philip, zijn verloofde Sofia Hellqvist en prinses Madeleine zich zullen aansluiten. Madeleines echtgenoot Chris O'Neill staat niet vermeld in de koninklijke agenda. Na afloop van het concert is er een ontvangst in het Koninklijk Paleis en een taptoe in de tuin voor het paleis.

  6 juni 2015 - 11:22